Daniel Palombo

Swedol

Säljare Grolls Norrköping

Hur ser en arbetsdag (eller -vecka) ut för dig?

En stor del av min tid går åt till att träffa nya och befintliga kunder. Bredden i de mötena kan vara enorm: Jag kan sitta på ett litet företag på morgonen och diskutera deras behov och lösningar för att på eftermiddagen träffa företag med flera tusen anställda. Eftersom mitt upptagningsområde även är Nyköping, Katrineholm och Finspång reser jag en del. Ungefär två dar i veckan är jag i andra städer och övrig tid är jag i Norrköping med omnejd.

En del av mitt jobb är ju också att lösa problem åt kunder. Häromdagen ringde ett företag som normalt handlar hos en konkurrent till oss. De va i akut behov av utrustning som vi tyvärr inte hade i lager i Norrköping. Men genom att prata med en annan av våra butiker löste vi det och såg till att kunden hade det de behövde till morgonen därpå. Det finns en grym tillfredställelse i att hjälpa de som behöver hjälp.

Vilka utmaningar möter du i ditt jobb?

Den störta utmaningen för mig som säljare är att det finns så många andra inom vår bransch. Det är en hård konkurrens och man måste vara lite kaxig för att både ta affärer och behålla dem. Det krävs hårt arbete – men det är också precis det jag gillar! Krasst sett hade det ju varit grymt tråkigt om vi var ensamma på marknaden.

När har du som roligast på jobbet?

Jag gillar jag ju ny-kundsbearbetning. Att vinna kundens förtroende och få dem att gilla vårt utbud och vår service. Känslan när man har tagit en affär, det är mitt pirr!

Varför skulle du rekommendera andra att söka sig till Swedol?

Vi är ett bra team som har väldigt roligt tillsammans. Det finns väldigt mycket att göra och gillar man att jobba i högt tempo och att ha många utmaningar så passar det här perfekt!

Sen är det också så att vi har ett väldigt bra sortiment och i mitt tycke bäst service i Sverige. Det klart att det är en väldigt rolig produkt att sälja!