Kiki Börjesson

Swedol

Produktchef och produktutvecklare för Swedols egna varumärke Gesto

Hur ser en arbetsdag (eller -vecka) ut för dig?

Det varierar väldigt mycket. I perioder när vi arbetar med att ta fram nya plagg eller helt nya kollektioner ritar jag mycket skisser och stämmer av dem med vårt produktråd. Efter att skisserna är klara arbetar jag fram produktspecifikationer kring varje plagg och säkerställer att leverantören förstår dem och kan leva upp till dem. När vi får prover från leverantören kan det ta flera dagar då jag bara kommenterar dem och provar av dem på provmodeller; att passformen är som den ska och att fickor och sömmar sitter på rätt ställen. Och att det är rätt material.

Eftersom jag har båda rollerna som produktchef och produktutvecklare bestämmer jag hela sortimentet. Jag ser också till att produkterna får rätt priset, både när vi köper in dem och när vi säljer dem till kund. Mitt jobb innebär endel resor för att träffa leverantörer.

Mitt jobb innebär också budgetansvar och att olika produkter aktiveras i tex kampanjblad.

Vilka utmaningar möter du i ditt jobb?

Den störta utmaningen är att ta fram rätt produkter till rätt pris. Allt annat hänger ihop med det. Blir det fel kommer vi inte tjäna några pengar och jag kommer inte att hålla min budget.

När har du som roligast på jobbet?

Det har jag när jag ritar mina produkter. Det är det absolut roligaste för mig. Att hitta på nytt och hitta nya smarta lösningar. Eftersom jag kommer från sportbranschen är det naturligt för mig att tex hämta inspiration och ideer kring material och lösningar därifrån.

Varför skulle du rekommendera andra att söka sig till Swedol?

Det är väldigt svårt att bli uttråkad när man jobbar på Swedol, det händer hela tiden nya saker och arbetsuppgifterna är väldigt varierande. Å så är stämningen bra, jag har en fantastisk chef och det är ett bra gäng som jobbar här. Man kan lära sig väldigt mycket av varandra.