Tullspecialist till Swedol


Tullspecialist till Swedol i Tyresö alternativt Göteborg

Swedolkoncernen är multispecialisten för den professionella användaren. Vi erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt. Vi har webbhandel och cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service. Sammantaget omsatte bolagen i Swedolkoncernen 3,2 miljarder kronor 2018 och har cirka 1,000 anställda. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Mid Cap-lista.

Om tjänsten

Som Tullspecialist hos oss har du ett helhetsansvar för tullfrågorna inom koncernen. Du kommer vara kontaktperson mot myndigheter och andra samarbetspartners och kommer arbeta tvärfunktionellt med andra funktioner inom inköp, logistik, supply chain och produktutveckling för att säkerställa ett korrekt tullförfarande. Inom rollen kommer du ansvara för att driva och utveckla de interna processerna för Swedols tullhantering av import och export. Du kommer även ansvara för att driva och utveckla det taktiska och operativa arbetet med Swedols tullager och dess processer.

Tjänsten kan innebära längre arbetsdagar vid tjänsteresor och är placerad på vårt kontor i Tyresö alternativt Hisings backa i Göteborg.

Vi söker dig som

…har koll på hela tullförfarandet och har erfarenhet från internationell handel

 Det tror vi att du har genom några års erfarenhet av att ha arbetat på en likvärdig tjänst, Tullmyndighet eller Speditör. Där du utvecklat djup kunskap inom tullregler och författningar.

Du ska minst ha gymnasieutbildning, men vi ser gärna att du även har KY eller högskoleutbildning gärna med inriktning mot tull, logistik, inköp eller ekonomi.

Vilket innebär att du kan beskriva hur du tidigare har arbetat med tullfrågor och strukturerade processer kring både import och export. Du arbetar strukturerat och har god förmåga att organisera ditt eget arbete. Har du tidigare erfarenhet inom detaljhandeln och av ERP Jeeves så är det meriterande.

Du behöver ha mycket god IT-kunskap (Word, Excel) och systemförståelse för relevanta affärssystem samt mycket goda läs och skrivfärdigheter i svenska och engelska. 

Om att arbeta hos oss

Vi arbetar utifrån vår värdegrund som har kunden i centrum. Vi vill vara den partner som bäst tillgodoser den professionella användarens behov och önskemål. Vi samarbetar genom ett gemensamt förhållningssätt som är; enkelt, proffsigt, hjärta och driv. Det är så man känner igen oss, både som kollega och kund.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Vi har kollektivavtal inklusive pension ITP1, friskvårdsbidrag och förmånliga personalrabatter i våra butiker.

Intervjuer kommer att ske löpande, därför vill vi gärna ha din ansökan snarast dock senast 2020-06-12.

Kontakta

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Supply Chain Manager Viktor Erlandsson på mail viktor.erlandsson@swedol.se.

Vi tar gärna emot mail från dig som är intresserad av tjänsten men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan!