Alligo ansluter sig till Chemsecs PFAS-movement

Publicerades


Alligo har valt att gå med i miljöorganisationen Chemsecs initiativ PFAS-movement. Det innebär att vi ställer oss positiva till en lagstiftning kring dessa ämnen och att vi vill fasa ut PFAS så långt det är möjligt i vårt eget sortiment.  

PFAS, (per- och polyfluorerade alkylsubstanser) är en stor grupp ämnen där nästan 5000 idag har identifierats. PFAS används brett på grund av sina egenskaper som är fett- och vattenavvisande. PFAS anses vara skadliga för människor. De är samtidigt väldigt svårnedbrytbara och kan förflytta sig över stora avstånd och kan idag hittas över hela jorden.  

– Hållbarhet är viktigt för Alligo och vi ser att detta initiativ faller väl i linje med vår hållbarhetsstrategi och vision, säger Clein Johansson Ullenvik, affärsområdeschef för Alligo. Detta är även ett sätt för oss att sätta press på industrin för att få fram bra alternativa ämnen för att byta ut en grupp kemikalier som är skadliga. 

Om Oss

Alligo är ett affärsområde inom Momentum Group och är mest kända på marknaden genom våra starka konceptvarumärken Swedol, TOOLS, Grolls och Univern. Sammantaget omsatte Alligo 8,1 miljarder kronor 2020 och har cirka 2300 anställda.

Tillsammans riktar vi oss i första hand till företagskunder inom industri & verkstad, bygg & anläggning, offentlig verksamhet, åkeri & transport eller jord- & skogsbruk. Vi vet att de efterfrågar högsta kvalitet på produkter, tjänster och rådgivning.

För att möta det har vi en kompetent säljkår, nära samarbete med marknadsledande leverantörer och ständig utveckling av egna varumärken och sortiment.

Hos oss kan man handla verktyg, förnödenheter, arbetskläder och skydd och man kan göra det i butik, på nätet eller direkt från någon av våra inne- eller utesäljare.Vi har webbhandel och cirka 200 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland.

För ytterligare information se vår hemsida www.alligo.com eller kontakta:

Peter Söderberg, Affärsutvecklings- och Hållbarhetschef, tel: +46 8 742 47 84