Alligo köper yrkesklädesspecialisten RAF Romerike Arbeidstøy i Norge

Publicerades


Alligo, ett affärsområde i Momentum Group, har förvärvat 100 procent av aktierna i RAF Romerike Arbeidstøy AS. Köpet stärker Alligos position som en ledande leverantör i den norska marknaden ytterligare. Det förvärvade bolaget omsätter omkring 16 MNOK per år med god lönsamhet.

RAF Romerike Arbeidstøy har två butiker i Romerike utanför Oslo och säljer yrkeskläder och personlig skyddsutrustning.

– Genom köpet av RAF stärker vi vår position inom yrkeskläder och personligt skydd i Osloområdet, säger Jens Kr. Henriksen, landschef för Alligo i Norge.

Tillträdet sker med omedelbar verkan och förvärvet bedöms ha en marginell positiv påverkan på Momentum Groups resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Stockholm den 4 oktober 2021

Detta är en spegling av pressmeddelande utskickat av Momentum group

Alligo är ett affärsområde inom Momentum Group och är mest kända på marknaden genom våra starka konceptvarumärken Swedol, TOOLS, Grolls och Univern. Sammantaget omsatte Alligo 8,1 miljarder kronor 2020 och har cirka 2300 anställda.

Tillsammans riktar vi oss i första hand till företagskunder inom industri & verkstad, bygg & anläggning, offentlig verksamhet, åkeri & transport eller jord- & skogsbruk. Vi vet att de efterfrågar högsta kvalitet på produkter, tjänster och rådgivning.

För att möta det har vi en kompetent säljkår, nära samarbete med marknadsledande leverantörer och ständig utveckling av egna varumärken och sortiment.

Hos oss kan man handla verktyg, förnödenheter, arbetskläder och skydd och man kan göra det i butik, på nätet eller direkt från någon av våra inne- eller utesäljare.Vi har webbhandel och cirka 200 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland.

För ytterligare information se vår hemsida: www.alligo.com eller kontakta:

Clein Ullenvik, Affärsområdeschef Alligo, tel: +46 8 742 47 20, mob: +46 70 558 84 17, clein.ullenvik@alligo.com