På måndag öppnar Swedol och Grolls i ny gemensam lokal i Motala

Publicerades


Måndag den 27 augusti öppnar Swedol och Grolls i nya gemensamma lokaler på Mineralvägen i Motala. I Swedol-sammanhang är det första gången som två befintliga butiker flyttar in i en ny gemensam lokal.

Butiken följer Swedols nya koncept där Grolls – specialisten på yrkeskläder och skydd – blir en integrerad del av Swedolbutiken.

– För både Swedols och Grolls befintliga och nya kunder innebär det ett bredare utbud och att de kan göra fler av sina inköp på ett och samma ställe. De kan dessutom göra det i en fräsch och för ändamålet anpassad lokal, säger Eyvind Ivarsson som är butikschef.

Förutom koncernens fulla sortiment av kläder, skor, skydd och verktyg kommer butiken att erbjuda tjänster som klädtryck och serviceverkstad för kätting.

Under veckoslutet håller både Grolls och Swedol stängt på sina gamla adresser och under helgen arbetar 32 personer med att flytta de båda butikerna till den nya lokalen.

Den nya lokalen är på totalt 1500 m2 med en försäljningsyta på 1040m2. Vecka 43 är det invigningsvecka men redan på måndag den 27 augusti hälsas gamla och nya kunder välkomna till Mineralvägen 5.

Om Swedol

Swedolkoncernen är multispecialisten för den professionella användaren. Vi erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt.

Vi har webbhandel och cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service. Sammantaget omsatte bolagen i Swedolkoncernen 3,1 miljarder kronor 2017 och har cirka 900 anställda. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Mid Cap-lista.


För ytterligare information se vår hemsida: www.swedol.se eller kontakta:

Eyvind Ivarsson, Butikschef Motala, 070 – 552 79 78
Clein Ullenvik, VD Swedol Tel. +46 8 742 47 20, Mob. +46 70 558 84 17 clein.ullenvik@swedol.se