Swedol förvärvar De Facto Yrkeskläder AB i Arlandastad

Publicerades


Swedol har tecknat avtal om att förvärva De Facto Yrkeskläder AB. Bolaget driver en butik med yrkeskläder och personlig skyddsutrustning i Arlandastad och hade 2017 en omsättning på 28 miljoner kronor.

– De Facto har en särställning i området genom sitt drivna team och sina nära kundrelationer. Vi är glada att få in dem i Swedolkoncernen där de stärker oss i ett av våra prioriterade tillväxtområden, säger Clein Johansson Ullenvik, vd och koncernchef i Swedol.

– 27 år efter att vi grundade bolaget är det dags att ta nästa steg i vår utveckling. Att bli en del av Swedolkoncernen känns både rätt och bra,  säger Petter Cussil, grundare och vd i De Facto

– Som en del av Swedolkoncernen kommer vi att kunna erbjuda våra kunder helhetslösningar som inkluderar verktyg och förnödenheter, vilket många av dem efterfrågar. Jag ser fram emot att utveckla våra kundrelationer ytterligare, nu som en del av Swedol, säger Kent Norén, grundare och säljchef i De Facto

Swedol kommer, som kommunicerats tidigare, under 2019 etablera sig i Arlandastad med en Swedolbutik. De Facto-butiken kommer även fortsatt ha ett specialistsortiment inom yrkeskläder och personligt skydd medan den nya Swedolbutiken kommer att ha hela koncernens sortiment.

Affären förväntas slutföras i januari 2019.

Om Swedol

Swedolkoncernen är multispecialisten för den professionella användaren. Vi erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt.

Vi har webbhandel och cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service. Sammantaget omsatte bolagen i Swedolkoncernen 3,1 miljarder kronor 2017 och har cirka 900 anställda. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Mid Cap-lista.

För ytterligare information se vår hemsida: www.alligogroup.com  eller kontakta:

Clein Johansson Ullenvik, VD Swedol, tel: +46 8 742 47 20, mob: +46 70 558 84 17, clein.ullenvik@swedol.se