Swedol förvärvar Duunivaruste Oy

Publicerades


Swedol AB har i dag tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Duunivaruste Oy. Duunivaruste är lokaliserat i Kuopio i Finland och har en stark position på den lokala marknaden för yrkeskläder och personlig skyddsutrustning. Bolaget har vuxit kraftigt de senaste åren och omsatte 2017 omkring 2,3 miljoner euro med god lönsamhet.

Duunivaruste kommer att integreras med Grollskedjan, specialisten på yrkeskläder och skydd, som därmed ökar från fyra till fem butiker i Finland. De tidigare ägarna kommer att arbeta kvar i företaget. Bolaget konsolideras i Swedolkoncernen från och med september 2018.

– Jag är glad att vi kan förstärka vårt butiksnät med Duunivaruste. Kuopio är en av våra prioriterade orter för etablering i Finland och med Duunivaruste får vi in ett starkt team som har utvecklat sin affär på ett imponerande sätt, säger Miska Kaita, landschef för Grolls Finland.

– Som en del av Grolls kommer vi att kunna ge våra kunder ännu bättre service med tillgång till Grolls starka sortiment och närvaro på flera orter. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten som en del av Grolls, säger Simo Sutinen, grundare och verkställande direktör i Duunivaruste Oy.

– Förvärv är en viktig del i våra tillväxtambitioner och Finland är en marknad som vi ser stor potential i. Jag är glad att kunna välkomna Duunivaruste in i Swedolfamiljen, säger Clein Johansson Ullenvik, verkställande direktör och koncernchef i Swedol.

Om Swedol

Swedolkoncernen är multispecialisten för den professionella användaren. Vi erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt.

Vi har webbhandel och cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service. Sammantaget omsatte bolagen i Swedolkoncernen 3,1 miljarder kronor 2017 och har cirka 900 anställda. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Mid Cap-lista.

För ytterligare information se vår hemsida: www.swedol.se eller kontakta:

Clein Johansson Ullenvik, VD Swedol, tel: +46 8 742 47 20, mob: +46 70 558 84 17, clein.ullenvik@swedol.se