Swedol förvärvar Karl S Hanssen AS i Arendal Norge

Publicerades


Swedol har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Karl S Hanssen AS i Arendal i Norge.

Karl S Hanssen AS etablerades 1931 och har ett stort nätverk av kunder inom främst industri, bil- och detaljhandeln i Agder. Sortimentet sträcker sig från verktyg och arbetskläder till utrustning för bil och båt. 2018 förväntas företaget omsätta cirka 40 miljoner norska kronor.

– Vi är mycket glada att vi fått möjlighet att ta över en butik med ett så gott renommé som Karl S Hanssen har. Vi är idag representerade i området genom vår specialistbutik för arbetskläder och skyddsutrustning, Univern Arendal. Genom förvärvet av Karl S Hanssen kan vi erbjuda våra kunder hela koncernens sortiment, säger Clein Johansson Ullenvik, verkställande direktör och koncernchef i Swedol AB.

– Det är ett stort nöje att få välkomna alla anställda i Karl S Hanssen i Swedol-familjen. Vi vet att butiken har ett mycket gott rykte och detta beror till stor del på butikens trogna och kompetenta medarbetare, säger Gunstein Lauvrak, chef för Swedol Norge.

– Det är naturligtvis tråkigt att sälja ett familjeföretag som varit i vår ägo i flera generationer. Samtidigt är jag övertygad om att Swedol kommer att driva butiken vidare på ett sätt som är till gagn för både våra kunder och medarbetare, säger Karl Wiggo Hanssen verkställande direktör i Karl S Hanssen AS.

Förvärvet förväntas slutföras i januari 2019.

Om Swedol

Swedolkoncernen är multispecialisten för den professionella användaren. Vi erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt.

Vi har webbhandel och cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service. Sammantaget omsatte bolagen i Swedolkoncernen 3,1 miljarder kronor 2017 och har cirka 900 anställda. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Mid Cap-lista.

För ytterligare information se vår hemsida: www.alligogroup.com   eller kontakta:

Clein Johansson Ullenvik, VD Swedol, tel: +46 8 742 47 20, mob: +46 70 558 84 17, clein.ullenvik@swedol.se
Gunstein Lauvrak, Chef Swedol Norge, +47 924 00 120, gunstein.lauvrak@swedol.no