Swedol förvärvar verksamhet inom kläder och skydd i Finland

Publicerades


Swedol har tecknat avtal om att förvärva två butiker som säljer yrkeskläder och personlig skyddsutrustning från Wizard Marketing Systems Oy (”Wizard”).

Butikerna är belägna i Helsingfors och Kotka och omsatte 2018 omkring 2,4 miljoner euro.

– Vi ser en mycket bra utveckling i våra verksamheter i Finland och är glada att kunna stärka vår närvaro ytterligare med detta förvärv. Genom förvärvet av dessa två butiker stärker vi vår position i Helsingforsområdet och etablerar oss i Kotka som är en ny ort för oss, säger Clein Johansson Ullenvik, vd och koncernchef i Swedol.

– Med detta förvärv får vi in två välskötta butiker med mycket kompetenta medarbetare, säger Miska Kaita, landschef för Grolls i Finland.

– Denna affär ger fördelar för såväl kunder som medarbetare. Med Grolls bredare geografiska närvaro och starka sortiment så kommer vi kunna ge våra kunder ett ännu bättre erbjudande, säger Anne Laine, grundare och VD i Wizard

Swedolkoncernen har i dag fem Grolls-butiker som säljer yrkeskläder och personligt skydd i Finland: i Esbo, Tammerfors, Vasa, Åbo samt Kuopio. Dessutom förvärvades 2018 Metaplan Oy i Åbo som säljer ett bredare sortiment med verktyg och förnödenheter. De två butikerna från Wizard kommer att integreras med Grollskedjan.

Affären, som är förenad med vissa villkor, genomförs som en inkråmsöverlåtelse och förväntas slutföras i juni 2019.

Om Swedol

Swedolkoncernen är multispecialisten för den professionella användaren. Vi erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt.

Vi har webbhandel och cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service. Sammantaget omsatte bolagen i Swedolkoncernen 3,2 miljarder kronor 2018 och har cirka 1000 anställda. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Mid Cap-lista.

För ytterligare information se vår hemsida: www.swedol.com  eller kontakta:

Clein Johansson Ullenvik, VD Swedol, tel: +46 8 742 47 20, mob: +46 70 558 84 17, clein.ullenvik@swedol.se