Swedol förvärvar yrkesklädesbutik i Karlskrona

Publicerades


Swedol AB har tecknat avtal om att förvärva Promera Yrkeskläder AB. Bolaget driver en butik med yrkeskläder och personlig skyddsutrustning i Karlskrona och hade 2017 en omsättning om 7,5 miljoner kronor.

Som kommunicerats tidigare kommer Swedol under första kvartalet 2019 att etablera sig i Karlskrona med en Swedolbutik där Grolls – specialisten på yrkeskläder och skydd – blir en integrerad del. Promeras verksamhet kommer att bli en del av Grolls och flytta in i Swedolbutiken när den öppnar.

– Vi har höga förväntningar på vår etablering i Karlskrona. Tillskottet av Promeras välskötta affär inom yrkeskläder och skydd kommer att bidra till att den nya butiken får en flygande start, säger Clein Johansson Ullenvik, vd och koncernchef i Swedol.

– Genom att vi nu blir en del av Swedolkoncernen kommer vi att kunna ge våra kunder ännu bättre service. Vi vet att många av dem har behov av de delar av Swedols sortiment som vi inte har i dag och nu kommer de att kunna få Swedol som en helhetsleverantör, säger Jessica Rosendahl Erlandsson, grundare av Promera.

Om Swedol

Swedolkoncernen är multispecialisten för den professionella användaren. Vi erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt.

Vi har webbhandel och cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service. Sammantaget omsatte bolagen i Swedolkoncernen 3,1 miljarder kronor 2017 och har cirka 900 anställda. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Mid Cap-lista.

För ytterligare information se vår hemsida: www.swedol.se eller kontakta:

Clein Johansson Ullenvik, VD Swedol, tel: +46 8 742 47 20, mob: +46 70 558 84 17, clein.ullenvik@swedol.se