Swedol öppnar butik i Bergen

Publicerades


I juni 2019 öppnar Swedol sin första butik i Bergen. Butiken kommer ligga på Liamyrane 4 i Åsarne. Öppnandet blir Swedols andra nyetablering i Norge på kort tid, i maj 2019 öppnar som tidigare kommunicerats butiken i Skii. Swedol koncernen finns redan idag etablerad med en Univern butik på Kanalveien i Bergen men detta blir den första butiken som även säljer verktyg och förnödenheter.

– Norge är en viktig marknad för oss där vi har stor potential att växa genom båda våra varumärken Univern och Swedol. Vi har länge letat efter rätt läge för att öppna vår första Swedol-butik i Bergen och vi bedömer läget i Åsarne som rätt för oss, säger Clein Johansson Ullenvik, VD och koncernchef för Swedol AB.

Genom att integrera Univern Center i den nya Swedol-butiken kommer butiken kunna erbjuda kunderna hela Swedols breda sortiment.


Om Swedol

Swedolkoncernen är multispecialisten för den professionella användaren. Vi erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt.

Vi har webbhandel och cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service. Sammantaget omsatte bolagen i Swedolkoncernen 3,1 miljarder kronor 2017 och har cirka 900 anställda. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Mid Cap-lista.

För ytterligare information se vår hemsida: www.alligogroup.com   eller kontakta:

Clein Johansson Ullenvik, VD Swedol, tel: +46 8 742 47 20, mob: +46 70 558 84 17, clein.ullenvik@swedol.se

Gunstein Lauvrak, Chef Swedol Norge, +47 924 00 120, gunstein.lauvrak@swedol.no