Swedolkoncernen samlar logistikverksamheten i Sverige till Örebro

Publicerades


Styrelsen för Swedol AB (publ) har fattat beslut om att samla all logistikverksamhet i Sverige till det nuvarande logistikcentret i Örebro. Satsningen innebär en investering på cirka 150 MSEK över två år. Det utbyggda logistikcentret kommer ytterligare bidra till en ökad kapacitet och ett effektivare varuflöde.

  Vi ser stora fördelar med att effektivisera och samla all lagerhållning och distribution i Sverige till en plats. Andelen kunder som handlar via webben eller i våra integrerade butiker ökar löpande. Att vi då använder en distributionskanal istället för två innebär både kostnadsbesparingar och underlättar för kunden, säger Clein Johansson Ullenvik, VD och Koncernchef för Swedol AB.

Dagens logistikcenter i Örebro driftsattes 2012 och är en toppmodern anläggning med bland annat en stor Autostore-anläggning, vars kapacitet utökades 2015. I den nya anläggningen planeras för ytterligare utökning av automationsgraden.

  Logistikcentret i Örebro är en effektiv anläggning och när vi nu bygger ut verksamheten bygger vi för framtiden, säger Clein Johansson Ullenvik.

Efter utbyggnaden på cirka 10 000 kvm blir byggnaden dryga 30 000 kvm. Investeringen förutsätter att den nya detaljplanen vinner laga kraft.

Investeringen innebär att nuvarande logistikcenter i Hisingsbacka avvecklas under sommaren 2020.


Om Swedol

Swedolkoncernen är multispecialisten för den professionella användaren. Vi erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt.

Vi har webbhandel och cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service. Sammantaget omsatte bolagen i Swedolkoncernen 3,1 miljarder kronor 2017 och har cirka 900 anställda. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Mid Cap-lista.


För ytterligare information se vår hemsida: www.swedol.se eller kontakta:

Clein Johansson Ullenvik, VD Swedol, tel: +46 8 742 47 20, mob: +46 70 558 84 17, clein.ullenvik@swedol.se

Pontus Glasberg, Logistikchef, tel +46 19 165399, +46 70 220 68 82, pontus.glasberg@swedol.se