Om oss

Alligo är en ledande aktör inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter i Norden. Verksamheten bildades 2020, genom sammanslagningen av Swedol och TOOLS under namnet Verktyg, förnödenheter, arbetskläder & skydd.

2021 antog vi namnet Alligo som betyder ”något som hänger ihop” på esperanto. Alla delar av Alligo hänger ihop och tillsammans är vi ett integrerat företag som förser Nordens yrkesfolk med vad det behöver. Vi har ett tydligt fokus på förnödenheter och erbjuder ett standardiserat produktsortiment med varor och tjänster som får företag att fungera.

Genom konceptvarumärkena Swedol, TOOLS, Grolls och Univern samt lokala specialistvarumärken, möter vi professionella kunder i hela Norden i de kanaler där de vill möta oss, oavsett om det är butik, utesälj, digitala kanaler eller service på plats.

 

Skalbar plattform för tillväxt

Sedan sammanslagningen av Swedol och TOOLS pågår ett intensivt integrationsarbete. Hittills har vi bland annat genomfört butiksintegrationer, lanserat ett nordiskt standardsortiment, byggt ut logistikcentret i Örebro, påbörjat flytten av TOOLS logistik i Sverige till Örebro och implementerat vårt gemensamma IT- och affärssystem i TOOLS i Finland. Arbetet kommer att fortsätta även under 2022.

Alla satsningar görs för att bygga ett integrerat bolag med en skalbar plattform som kan fortsätta att driva långsiktigt lönsam och hållbar tillväxt. Som en ledstjärna har vi fastställt en strategisk karta som leder oss mot visionen att bli oslagbara som partner till våra kunder och leverantörer, arbetsgivare för våra medarbetare och ledare för hållbar utveckling i vår bransch.