Andra bolag

Affärsområdet Alligo består också av bolagen Gigant, Mercus Yrkeskläder, TriffiQ Företagsprofilering, Reklamproffsen, Industriprofil, Metaplan och Company Line. Verksamheterna erbjuder produkter och tjänster inom verktyg, förnödenheter, arbetskläder, personlig skyddsutrustning, arbetsplatsutrustning samt yrkes- och profilkläder till industri-, bygg- och offentlig sektor i Norden.

Reklamproffsen

Reklamproffsen är en av Örebros största återförsäljare inom yrkeskläder, profilkläder och produktmedia med hög kompetens inom företagsprofilering. Reklamproffsen har en yrkesbutik och utställning i Örebro och kunderna utgörs främst av industri- och serviceföretag.

Triffiq

Triffiq Företagsprofiliering är en av de största återförsäljarna inom arbetskläder, arbetsskor, profilkläder och produktmedia till industri- och serviceföretag samt offentlig förvaltning i Stockholmsområdet – med hög kompetens inom företagsprofilering. TriffiQ och dess dotterbolag Profilmakarna har yrkesbutiker i Stockholm respektive Södertälje. En betydande andel av försäljningen sker via kundunika webbshoppar.

Gigant

Gigant är en ledande leverantör av arbetsplatsutrustning för industri, lager och verkstad. Gigant erbjuder via återförsäljare såsom TOOLS arbetsplatsutrustningar, produkter för lyft och lastsäkring samt produkter för miljösäkring. Bolaget erbjuder även utformning, expertrådgivning och driftsättning av kompletta industriarbetsplatser.

Mercus

Mercus yrkeskläder har idag åtta butiker i Sverige och är en av de större aktörerna i branschen. Mercus förser lokala bygg- och anläggningsföretag med ett komplett utbud av funktionella yrkeskläder, skyddsskor, profilkläder och personlig skyddsutrustning (såsom varselkläder, handskar, huvudskydd, hörselskydd, andningsskydd, ögonskydd och fallskydd) samt tjänster inom närliggande områden. Sortimentet utgörs av välkända varumärken och leverantörer.

Company line

Company Line är en av Sveriges ledande återförsäljare av yrkes- och profilkläder samt produktmedia med yrkesbutiker och utställningar i Kiruna och Luleå. Företaget har med sin långa erfarenhet, värdeskapande erbjudande och höga kompetens inom företagsprofilering samt yrkeskläder och personlig skyddsutrustning för professionella användare en stark position i norra Sverige. Dotterbolaget AMJ Papper erbjuder industriemballage och pappersprodukter till lokala kunder i Kiruna.

Industriprofil

Industriprofil har drivit butik och showroom på Näringen i Gävle sedan 1993. De är ledande inom sin region inom detta område och servar dagligen små, stora företag samt kommuner och Landsting. Industriprofil ingår i   NewWaveprofile som är Skandinaviens största kedja inom profil.

Metaplan

Metaplan säljer verktyg och förnödenheter till professionella användare i Åbo i Finland. Metaplan grundades 1977 och har sedan dess byggt en stark position inom verktyg och förnödenheter i Åboområdet, där man har två butiker.