Egna varumärken
Om oss

Egna varumärken

Våra egna varumärken

Alligo har en bred portfölj av starka egna varumärken inom personligt skydd och kläder, verktyg, infästning och förnödenheter. Samtliga av koncernens egna varumärken säljs i Tools och Swedols butiker, utesälj samt online.

Egna varumärken ger bättre kontroll över varukedjan, produkternas egenskaper och kvalitet, samt möjlighet till högre försäljningsmarginaler. Koncernens egna varumärken är framför allt viktiga inom produktområdet Personligt skydd och kläder där de utgör en stor andel av försäljningen.

graf-forsaljning-produkter-2023

Alligos egna varumärkena varierar från anrika varumärken med över 100 år lång tradition som Björnkläder till helt nya varumärken som Gesto som på relativt kort tid byggts upp från grunden och tagit starka marknadspositioner. Oavsett bakgrunden så fyller varje varumärke en specifik funktion och tillsammans bidrar de till ett brett erbjudande.

I Göteborg utvecklas och testas produkter för våra egna varumärken inom personligt skydd och kläder – Björnkläder, Univern, Gesto och 1832.

alligoa%e2%95%a0er23svsid25-egnavm

I tillägg till egna varumärken har Alligo också egna märkesvaror från Ampro och Nuair som fyller en viktig funktion i erbjudandet och kan användas för att utveckla sortimentet genom att produkter tillverkas av våra leverantörer utifrån specifika behov som våra produktchefer har identifierat. Egna märkesvaror innebär att Alligo har exklusiva rättigheter men inte själva äger eller utvecklar varumärkena.

Kläder och personligt skydd

bjornklader

Björnkläder-   Ikoniska arbetskläder sedan 1905

Sedan 1905 har Björnkläder haft ambitionen att göra slitstarka, bekväma arbetskläder och är idag ett av de äldsta och mest kvalitativa varumärkena inom yrkeskläder i Norden.

Björnkläders arbetskläder ger komfort, bra passform och lång livslängd. Kollektionernas funktion utgår alltid från utmanande arbetsmiljöer.

Läs mer om Björnkläder

univern

UNIVERN – Arbetskläder för extrema utomhusmiljöer

Premiumvarumärket Univern grundades 1977 och designar arbetskläder för extrema utomhusmiljöer där det ställs höga krav på skydd mot vind, regn och kyla.

Univerns yrkeskläder är ett populärt val för kunder inom fiske- och oljeindustrin.

Läs mer om Univern

gesto

Gesto – function with attitude

Gesto är ett av Alligos egenutvecklade varumärken som lanserades 2013. Varumärket står för nytänkande inom arbetskläder, arbetsskor och skyddsglasögon och kombinerar funktionell design med smarta och enkla lösningar.

Gesto har ett tydligt hållbarhetsfokus som innebär att kunden får en trygghet i att alla skyddskrav uppfylls, kombinerat med stilrena plagg och skor som håller användaren bekväm genom hela arbetsdagen.

Läs mer om Gesto

1812

1832

1832 erbjuder kvalitetssäkrade, certifierade arbetskläder till ett riktigt bra pris.

Läs mer om 1832

balance

Balance  – rätt handske för jobbet

Med Balance skyddshandskar får det professionella yrkesproffset ett effektivt och prisvärt skydd för att säkerställa att händerna hålls säkra i olika arbetsmiljöer – oavsett om man arbetar i torr, blöt eller kall miljö. Rätt storlek och passform är avgörande för att undvika olycksfall.

Läs mer om Balance

Verktyg och förnödenheter

ampro

AmPro – Verktyg och förvaring som gör skillnad

AmPro är specialister på verktygsvagnar och förvaringslösningar som tar ordning till en helt ny nivå. I sortimentet finns även kvalitativa och prisvärda handverktyg som skiftnycklar och tänger, byggda för att tåla alla slags jobb.

Läs mer om Ampro

award

AWARD – Rätt belysning för jobbet

I AWARDs sortiment ingår fordonsbelysning, arbetsplatsbelysning, ficklampor och pannlampor –belysning av hög kvalitet och prestanda för alla tillfällen, miljöer och till ett riktigt bra pris.

AWARD startades 2015 som ett direkt svar på kundernas önskemål om fordonsbelysning. Genom ständig produktutveckling och testning av produkterna har vi maximal kontroll på kvalitet, hållbarhet och tillgänglighet för att kunden ska kunna göra en trygg och bra affär.

Läs mer om Award

inno

INNO –  nytt eget varumärke inom infästning och fästelement

INNO är ett helt nytt egenutvecklat varumärke inom infästning som lanseras på den nordiska marknaden under 2024. I sortimentet ingår de vanligaste infästningsprodukter som kunderna köper idag. Alla produkter går att köpa i lösvikt, något som är viktigt för kunderna när de handlar infästning i butik.

Sortimentet kommer succesivt att utökas över tid med målsättningen att bli en helhetsleverantör inom infästning till våra kunder.

nima

Nima – specialisten för gård och skog

Slipa, mala, packa – Nima har produkterna för jakten och skogen.

foruse

4USE   prisvärda förbrukningsprodukter

4-USE erbjuder prisvärda förbrukningsprodukter för dig som jobbar inom bygg, åkeri, jord & skog och verkstad.

Läs mer om 4USE