Framtidsstipendium ska lyfta yrkesbranschens unga talanger

Media

Framtidsstipendium ska lyfta yrkesbranschens unga talanger

Icke- regulatoriskt

Det kommer att saknas närmare 300 000 yrkesutbildade i Sverige fram till år 2035. Med ett nyinstiftat stipendium vill Swedol och TOOLS vända den trenden. 

Hela samhället är beroende av att bygg- och anläggningsbranschen säkras. En rapport från Svenskt Näringsliv visar att det kommer att saknas närmare 300 000 yrkesutbildade under de kommande 10-15 åren. För att bidra till byggbranschens kompetensförsörjning instiftar Swedol och TOOLS stipendiet Framtidsbygget. 

Vi behöver se till att branschen har rätt kompetens även i framtiden, och för att lyckas med det måste vi börja med de unga, säger bolagens nordiska marknadschef, Linda Jacobsson.

Stipendiet är en del av den satsning som Swedol och TOOLS presenterade tidigare i vår. Framtidsbygget delas ut under första kvartalet 2023 och går till två gymnasieungdomar – en tjej och en kille – som båda studerar på ett yrkesinriktat program. Stipendiaterna får 25 000 kronor var. 

För urvalet står en namnkunnig jury bestående av flera nyckelpersoner från branschen, däribland VD Clein Ullenvik. 

– Både Swedol och TOOLS har alltid brunnit för att belysa och bidra till den skicklighet och yrkesstolthet som finns inom vår bransch. Det känns extra roligt att vi genom det här stipendiet sätter fokus på yrkesutbildningarna eftersom det är en viktig grund att bygga ifrån, säger Clein Ullenvik.

Ansökningar och nomineringar sker via swedol.se med startskott i samband med Yrkes-SM i Växjö den 10 maj. Ansökan stängs den 31 november. 

Kontaktuppgifter: 

Linda Jacobsson
Nordic Marketing Manager +46 70 5195450 
linda.jacobsson@alligo.com

Tillbaka till pressmeddelanden