Alligo stärker sitt erbjudande inom svets – förvärvar Svets och Tillbehör i Sverige AB och Svetspartner i Malmö AB

Media

Alligo stärker sitt erbjudande inom svets – förvärvar Svets och Tillbehör i Sverige AB och Svetspartner i Malmö AB

Icke- regulatoriskt

 Alligo har tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Svets och Tillbehör i Sverige AB och Svetspartner i Malmö AB (”Järnab”). De båda bolagen finns i Ystad respektive Malmö och har ett brett erbjudande inom svets och slip med tillhörande serviceverksamhet.

Svets och Tillbehör och Järnab omsätter tillsammans cirka 145 MSEK årligen och har 32 anställda.

 

          Vi ser fram emot att ingå i en ledande nordisk aktör som Alligo. Att få vara en del av en större koncern kommer gynna lönsamheten i vår verksamhet och stärka vår försäljning säger Åke Sahlin, VD för Svets och Tillbehör.

 

          Med förvärven av Svets och Tillbehör och Järnab stärker Alligo ytterligare koncernens position inom verktyg och svets. De båda bolagens starka position inom svetsservice samt geografiska placering ger oss goda möjligheter för tillväxt. Vi välkomnar dem till Alligo och har för avsikt att fortsätta förvärva välskötta bolag som stärker vårt produkt- och serviceerbjudande och som matchar vår tillväxtstrategi, säger Clein Ullenvik, VD och koncernchef i Alligo.

 

Förvärven förväntas slutföras i januari 2024.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Clein Ullenvik, VD & Koncernchef
eller:
Irene Wisenborn Bellander, CFO
Tel +46 8 712 00 00
ir@alligo.com

Om Alligo
Alligo är en ledande aktör inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter i Norden. Koncernen omsätter cirka 9,5 miljarder SEK per år och har omkring 2 500 anställda. Alligo AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan juni 2017. Läs mer på www.alligo.com

Alligo AB (publ)

Box 631, 135 26 Tyresö · Vindkraftsvägen 2, 135 70 Tyresö · Telefon +46 (0) 8 – 727 27 20 · www.alligo.com

Tillbaka till pressmeddelanden