De tilldelas stipendiet Framtidsbygget 2023

Media

De tilldelas stipendiet Framtidsbygget 2023

Icke- regulatoriskt

Forat Hassoun, Nacka, och Felix Almlöf Ambjörnsson, Karlstad, tilldelas den allra första utgåvan av stipendiet Framtidsbygget.

– Det är två unga människor som visar en drivkraft att utveckla yrkesbranschen och en kärlek till det goda hantverket, säger Linda Jacobsson, nordisk marknadschef på Swedol/TOOLS och medlem i juryn.

Stipendiet på 25 000 kronor var, delades ut inför runt 400 applåderande deltagare på Swedol/TOOLS egen Power Event-mässa i Jönköping respektive Uppsala. Forat Hassoun och Felix Almlöf Ambjörnsson valdes ut av juryn bland 400 sökande.

–  Det känns jättekul! Jag väntade mig inte detta, säger Forat Hassoun.

Forat Hassoun tilldelas stipendiet för sin ambition att främja yrkesarbetande kvinnor i en mansdominerad bransch. Hon går el- och energiprogrammet på Praktiska gymnasiet i Nacka

– Mitt mål är att starta en elfirma med endast kvinnor eftersom det behövs fler och varit uppskattat när jag själv har praktiserat. Företaget ska anpassas till kvinnors livsstil.

Felix Almlöf Ambjörnsson tilldelas stipendiet för sin drivkraft att återbruka och för sin kärlek till det goda hantverket. Han går el- och energiprogrammet på Praktiska gymnasiet i Karlstad.

– Jag köper, renoverar och säljer båtmotorer och mopeder och renoverar nu en hel motorbåt för att kunna sälja. Jag sparar pengar för att nå min dröm, att starta eget företag och försörja mig på det. Tänk er själva att se ”Ambjörnsson El AB” på firmabilar!

Utöver själva prisutdelningen fick de två vinnarna en varsin dag under mässan. Forat och Felix fick träffa människor från hela yrkesbranschen och sedan avrunda med middag.

– Det var förstås pirrigt för dem på scen, men också jätteroligt. Det är två väldigt fina ungdomar som är förebilder för alla unga som vill gå en yrkesutbildning. Det är imponerande att se att de kommit så långt i sina tankar och planer redan, säger Linda Jacobsson.

Se film med Forat

Se film med Felix

Om Framtidsbygget
Stipendiet Framtidsbygget delas ut en gång per år och går till två gymnasieungdomar – en tjej och en kille – som båda studerar på ett yrkesinriktat program. Stipendiaterna får 25 000 kronor var.

Framtidsbygget är en del av den satsning som Swedol och TOOLS påbörjade våren 2022 – En kraftsamling för att få fler unga att söka sig till yrkesbranschen.

Sök till Framtidsbygget 2023
Ansökan för 2023 års stipendium är öppen till och med den sista oktober. Har du påbörjat – eller ska påbörja – en utbildning på ett yrkesinriktat gymnasieprogram i Sverige kan du söka. Du kan både nominera någon och ansöka själv.

Kontaktuppgifter: 

Linda Jacobsson
Nordic Marketing Manager +46 70 5195450 
linda.jacobsson@alligo.com

Tillbaka till pressmeddelanden