Alligo förvärvar Kitakone Oy i Finland

Media

Alligo förvärvar Kitakone Oy i Finland

Icke- regulatoriskt

Alligo har tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i det finska bolaget Kitakone Oy. Kitakone driver en butik i Jyväskylä och säljer verktyg, infästning och kemikalier till bygg- och bilverkstadsmarknaden. Förvärvet stärker Alligos närvaro på den finska marknaden ytterligare.

Kitakone omsätter cirka 3 MEUR årligen och har åtta anställda.

  • Med Alligo som ägare kan vi erbjuda befintliga och nya kunder ett bredare utbud samt utveckla vår verksamhet, säger Pasi Hämäläinen, Sami Turpeinen och Marko Paananen, tidigare ägare till Kitakone.
  • Att förvärva välskötta bolag där vi kan realisera synergier är en viktig del av Alligos förvärvsstrategi. Kitakone uppfyller detta och förvärvet kommer ytterligare stärka vår närvaro i Finland, säger Clein Ullenvik, VD och koncernchef i Alligo.

Förvärvet slutfördes den 3 april 2023.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Clein Ullenvik, VD & Koncernchef
Tel +46 8 712 00 00
ir@alligo.com

Om Alligo
Alligo är en ledande aktör inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter i Norden. Koncernen omsätter cirka 9,2 miljarder SEK per år och har omkring 2 400 anställda. Alligo AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan juni 2017. Läs mer på www.alligo.com

Alligo AB (publ)

Box 631, 135 26 Tyresö · Vindkraftsvägen 2, 135 70 Tyresö · Telefon +46 (0) 8 – 727 27 20 · www.alligo.com

Tillbaka till pressmeddelanden
Pressmeddelande