Alligo förvärvar Lunna AS i Norge

Media

Alligo förvärvar Lunna AS i Norge

Publicerades

Icke- regulatoriskt

TOOLS AS, ett bolag inom Alligokoncernen, har förvärvat 100 procent av aktierna i det norska bolaget Lunna AS. Lunna har tre butiker norr om Oslo och säljer industrikomponenter, verktyg, yrkeskläder och personlig skyddsutrustning. Förvärvet stärker Alligos position som en ledande leverantör till norsk industri.

Lunna omsätter cirka 82 MNOK årligen med god lönsamhet, är familjeägt och har 26 anställda.

– Genom förvärvet av Lunna växer vi vidare och stärker vår position på den norska marknaden. Lunna är en leverantör med fokus på service och kvalitet och mycket kompetenta medarbetare, säger Jens Henriksen, landschef för Alligo i Norge.

– En aktiv förvärvsstrategi är ett viktigt komplement till vår organiska tillväxt och förvärv av välskötta bolag som Lunna AS passar väl in i den, säger Clein Ullenvik, VD och koncernchef i Alligo.

Förvärvet slutfördes den 8 mars.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Clein Ullenvik, VD & Koncernchef
Tel +46 8 712 00 00
clein.ullenvik@alligo.com

Alligo är en ledande återförsäljare av industriförnödenheter och industrikomponenter samt tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Koncernen omsätter cirka 10 miljarder SEK per år och har omkring 2 700 anställda. Alligo AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan juni 2017. Läs mer på www.alligo.com.

Tillbaka till pressmeddelanden