Alligo förvärvar Profilföretaget Z-Profil AB

Media

Alligo förvärvar Profilföretaget Z-Profil AB

Publicerades

Icke- regulatoriskt

Alligo har tecknat avtal om att förvärva 70 procent av aktierna i Profilföretaget Z-Profil AB. Z-Profil är specialister inom profilkläder och produktmedia och har verksamhet i Umeå och Skellefteå.

Z-Profil omsätter cirka 40 MSEK med god lönsamhet och har 13 anställda.

 

      Med Alligo som delägare kan Z-Profil fortsätta utvecklas och ta vårt erbjudande till nästa steg. Partnerskapet med Alligo kommer skapa mervärden för både kunder och medarbetare, och ge oss möjligheten att ta oss an större affärer, säger Jörgen Wikström, VD på Profilföretaget Z-Profil AB.

 

      Z-Profil är Alligos sjunde förvärv 2022 och innebär att koncernen ytterligare stärker sin position inom profilkläder och produktmedia på den svenska marknaden. Vi välkomnar Z-Profil till Alligo-familjen och har för avsikt att fortsätta förvärva välskötta bolag som matchar vår strategi, säger Clein Ullenvik, VD och koncernchef i Alligo.

 

Förvärvet kommer att slutföras till årsskiftet.

 

För ytterligare information vänligen kontakta: 

Clein Ullenvik, VD & Koncernchef 

Tel +46 8 712 00 00 

ir@alligo.com

 

 

 

 

 

 

 

Om Alligo
Alligo är en ledande aktör inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter i Norden. Koncernen omsätter cirka 8,5 miljarder SEK per år och har omkring 2 300 anställda. Alligo AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan juni 2017. Läs mer på www.alligo.com

Alligo AB (publ)

Box 631, 135 26 Tyresö · Vindkraftsvägen 2, 135 70 Tyresö · Telefon +46 (0) 8 – 727 27 20 · www.alligo.com

Tillbaka till pressmeddelanden