Alligo öppnar ny stor butik i Konala och flyttar finska huvudkontoret

Media

Alligo öppnar ny stor butik i Konala och flyttar finska huvudkontoret

Publicerades

Icke- regulatoriskt

Alligo – i Finland kända på marknaden genom konceptvarumärkena TOOLS och Grolls – har tecknat avtal med BK Group avseende att hyra två lokaler i Konala, Helsingfors i Finland. I lokalerna kommer etableras en flagship store, med konceptvarumärkena TOOLS och Grolls, samt ett nytt finskt huvudkontor. Inflyttning beräknas ske vid årsskiftet 2022/2023.

Alligo stärker sin närvaro i Helsingforsområdet och utökar verksamheten med en ny stor flagship store. Butiken, som kommer vara på 1200 m2, avser attrahera såväl befintliga kunder inom exempelvis industrin som nya kunder inom hela byggsektorn.

– Vi har under en längre tid sett över vår etablering i Helsingforsområdet och de nya lokalerna med centralt läge i Konala är precis vad vi letat efter. Här kommer både små och medelstora kunder lättare kunna besöka oss och butiken kommer erbjuda hela vårt breda sortiment inom verktyg, förnödenheter, arbetskläder och personligt skydd, säger Håkan Wanselius, tf Landschef för Alligo i Finland.

TOOLS kommer fortfarande finnas kvar med butik i Vantaa, men Grollsbutiken i Konala kommer att flytta till den nya butiken. Grolls blir därmed en så kallad shop-in-shop inne i den nya flagship store.

Granne med den nya butiken etableras också ett nytt huvudkontor för Alligos verksamhet i Finland. Det nuvarande kontoret ligger i Vantaa och beräknas flytta under våren 2023.

– Vår ökade närvaro i Helsingfors kan ses som ett avstamp i den tillväxtresa som vi nu har i Finland. Då är både en flagship store och ett större kontor i ett attraktivt område vår chans till tillväxt, säger Clein Ullenvik, VD och Koncernchef för Alligo.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Clein Ullenvik, VD & Koncernchef
Tel +46 8 712 00 00

Håkan Wanselius, Tf Landschef Finland
Tel +46 8 742 47 73

Miska Kaita, Försäljningschef Butik Finland
Tel +358 40 581 27 44

Tillbaka till pressmeddelanden