Alligo fortsätter stärka sin position inom svets – förvärvar Sundholm Welding AB

Media

Alligo fortsätter stärka sin position inom svets – förvärvar Sundholm Welding AB

Icke- regulatoriskt

Alligo har den 28 juni tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i det svenska bolaget Sundholm Welding AB. Bolaget har butiker i Köping och Eskilstuna och är specialiserade på försäljning och service av svetsmaskiner och tillhörande utrustning.

Sundholm Welding AB omsätter cirka 23 MSEK årligen och har sex anställda.

          Vi ser fram emot att bli en del av en ledande nordisk aktör som Alligo, som konstant utvecklar och förbättrar sin verksamhet, säger Johan Sundholm, VD och ägare, Sundholm Welding AB.
 

          Sundholm Welding matchar väl in i Alligos tillväxtstrategi. Det senaste året har vi förvärvat fem välskötta och lönsamma bolag inom svets som tillsammans bidrar med en årlig omsättning på omkring 250 MSEK. Detta ger Alligo en stark nordisk position inom svetsservice, vilket ger oss goda möjligheter för fortsatt tillväxt säger Clein Ullenvik, VD och koncernchef Alligo.

 

Förvärvet slutfördes den 1 juli 2024.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Clein Ullenvik, VD & Koncernchef
Irene Wisenborn Bellander, CFO
Tel +46 8 712 00 00
ir@alligo.com

Om Alligo AB (publ)
Alligo är en ledande aktör inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter i Norden. Försäljning sker i huvudsak genom de starka konceptvarumärkena Swedol i Sverige och TOOLS i Norge och Finland. Koncernen har omkring 2 400 anställda och omsätter cirka 9,3 miljarder SEK per år. Alligo AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm. Läs mer på alligo.com

Box 631, 135 26 Tyresö · Vindkraftsvägen 2, 135 70 Tyresö · Telefon +46 (0) 8 – 727 27 20 · www.alligo.com

 

Tillbaka till pressmeddelanden