Alligo förvärvar Magnusson Agentur AB

Media

Alligo förvärvar Magnusson Agentur AB

Icke- regulatoriskt

Alligo har förvärvat samtliga aktier i Magnusson Agentur AB. Magnussons har en butik i Vinslöv som säljer profilprodukter och yrkeskläder. Bolaget kommer att drivas som ett dotterbolag till Mercus Yrkeskläder AB.

 

 Magnussons omsätter cirka 27 MSEK med god lönsamhet och har sex anställda. Förvärvet stärker Alligos position inom profilprodukter och yrkeskläder.

 

– Magnussons blir ett bra tillskott till oss på Mercus och Alligo-koncernen. Vi vill bibehålla det fina varumärke och identitet som är Magnussons, samtidigt som vi ska nyttja de fördelar som finns i att de blir en del av en större koncern, säger Anders Larsson, VD i Mercus Yrkeskläder AB.  

 

– Vi ser fram emot att bli en del av Alligo-familjen och starta en ny resa med starka ägare och en tydlig offensiv vilja framåt, säger Pelle Peolin, delägare i Magnusson Agentur AB 

 

En aktiv förvärvsstrategi är ett viktigt komplement till vår organiska tillväxt och vi välkomnar Magnussons till oss och har för avsikt att fortsätta förvärva välskötta bolag som passar in i Alligos tillväxtstrategi, säger Clein Ullenvik, VD och koncernchef i Alligo. 

 

Förvärvet slutfördes den 1 juli 2022.

 

För ytterligare information vänligen kontakta: 

Clein Ullenvik, VD & Koncernchef 

Tel +46 8 712 00 00 

ir@alligo.com

 

Om Alligo
Alligo är en ledande aktör inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter i Norden. Koncernen omsätter cirka 8,5 miljarder SEK per år och har omkring 2 300 anställda. Alligo AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan juni 2017.
Läs mer på www.alligo.com

Alligo AB (publ)

Box 631, 135 26 Tyresö · Vindkraftsvägen 2, 135 70 Tyresö · Telefon +46 (0) 8 – 727 27 20 · www.alligo.com

Tillbaka till pressmeddelanden
Pressmeddelande