Momentum Group förvärvar industriåterförsäljaren TOOLS Løvold i Norge

Media

Momentum Group förvärvar industriåterförsäljaren TOOLS Løvold i Norge

Icke- regulatoriskt

TOOLS AS, ett dotterbolag inom Momentum Group-koncernen, har idag förvärvat samtliga aktier i TOOLS Løvold AS i Norge. Förvärvet stärker TOOLS position som den ledande leverantören till norsk industri ytterligare. TOOLS Løvold omsätter cirka 95 MNOK per år och har 28 anställda.

TOOLS Løvold har fem lokala enheter i Bodø, Glomfjord, Mo i Rana, Mosjøen och Sandnessjøen som erbjuder verktyg, arbetskläder, industriförnödenheter och relaterade tjänster till företag inom främst industri, livsmedel och infrastruktur. TOOLS Løvold har varit en del av TOOLS sedan starten av kedjan 1999.

– TOOLS Løvold är ett väletablerat företag med starka kundrelationer på flera viktiga industriorter och en av de mest framträdande leverantörerna av industriförnödenheter i regionen Nordland, säger Ulf Lilius, VD & koncernchef för Momentum Group. Genom förvärvet stärker vi nu vår ledande position i Norge ytterligare.

Tillträde sker i samband med förvärvet. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Momentum Groups resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Stockholm den 2 januari 2019

Momentum Group AB (publ)

För ytterligare information vänligen kontakta:
Ulf Lilius, VD & Koncernchef – telefon 010-454 54 70
Mats Karlqvist, Head of Investor Relations – telefon 070-660 31 32 / e-post mats.karlqvist@momentum.group

Denna information lämnades för offentliggörande den 2 januari 2019 kl. 14:45 CET.

Momentum Group är en av de ledande återförsäljarna av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Koncernen omsätter cirka 5,8 miljarder SEK per år och har omkring 1 700 anställda. Momentum Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan juni 2017. Läs mer på www.momentum.group.

Tillbaka till pressmeddelanden